РИОСВ-Пловдив глоби EVN

Мисия Пловдив

07-06-2013, 14:45

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

"Дружба Стъкларски заводи" отнесе санкция от 10 000 лева

Наказателни постановления на обща стойност 17 500 лв за нарушения на екологичното законодателство издаде директорът на РИОСВ-Пловдив през месец май.

Имуществена санкция в размер на 10 000 лв е наложена на "Дружба Стъкларски заводи" АД, площадка Пловдив за неизпълнение на условия и срокове в издаденото комплексно разрешително за работа.

Пловдивчанинът Димчо Янев е санкциониран с 1400 лв за извършване на дейности с отпадъци от черни и цветни метали без регистрация или разрешение за такава дейност.

За непредприемане на мерки за предотвратяване нерегламентирани замърсявания и за неорганизиране на почистването им са глобени с по 3 000 лв кметовете на Карлово и Калофер, а за неизпълнение на дадено при предишна проверка предписание е глобен със 100 лв. управителят на СД "Галвано-Костадинов С-ИЕ", Пловдив.

С еднократна санкция в размер на 252,50 лв за неспазване на условие в комплексното разрешително е глобено дружество "ЕВН България Топлофикация" ЕАД, гр. Пловдив.

През май експертите на РИОСВ-Пловдив са извършили 131 проверки на 123 обекта, дадени са 69 предписания за отстраняване на установените нарушения.