30 години зад решетките за двама жестоки убийци

Крими

07-06-2013, 17:12

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Спретнали си алкохолен маратон. Били жертвата си до смърт заради 30 лева

Двама жестоки убийци чуха днес присъдите си от Пловдивския окръжен съд.

24-годишният Мартин Митев и 24-годишният Георги Димитров са признати за виновни в това, че на 13 малт 2012 година в Пловдив умишлено са пребили до смърт Белин Вериньов. Убийството е извършено от Мартин Митев с особена жестокост. 

Мартин Митев получи седемнадесет години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Георги Димитров пък бе осъден на тринадесет години затвор при първоначален строг режим.

Двамата сбили приятели от години. Двамата познавали Валентин Вълев, в чийто апартамент живеели Станимир Мутовски  и пострадалия Белин Вериньов. Двамата подсъдими често посещавали апартамента на Вълев на ул. "Лотос" и заедно с Мутовски и Вериньов употребявали значителни количества алкохол.

На фаталната дата още сутринта подсъдимите отишли на гости на Вълев и Вериньов и изпили литър и половина ракия. Когато алкохолът свършил, Вълев предложил да отидат до къщата на дядо му в с. Свежен, за да вземат оттам различни инструменти и старо желязо, които да продадат и с парите от продажбата им да си купят още алкохол. Взели парите и се върнали в Пловдив, за да продължат с алкохолния маратон. По едно време подсъдимите започнали да смятат сумата от продажбата на вещите и решили, че от получената сума липсват 30 лева, които според тях бил задигнал Белин Вериньов. Започнали да го бият. Вериньов отричал, но Митев продължил да му нанася ожесточено удари, при което Вериньов изпаднал в безсъзнание. Подсъдимите продължили да пият и към 23, 20 часа най-накрая се прибрали. Вериньов починал през нощта в резултата на многобройните наранявания от побоя – счупен череп и множество ребра

Двамата трябва да заплатят солидарно на близките на пострадалия сумата от общо 300 000 лв. за причинените им с деянието неимуществени вреди.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.