БСП не пуска знакови фигури в правителството

Най-доброто от печата

08-06-2013, 05:59

Снимка:

Архив

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

БСП, ДПС и "Атака" не могат да се разберат за парламентарните комисии

БСП няма да жертва ключови свои депутати за втория ешелон на властта - зам.-министри, областни управители, шефове на агенции, научи "Труд". 
Парламентарната група на левицата си е избрала постоянно ръководство, в което зам.-председатели са Янаки Стоилов, Атанас Мерджанов, Дора Янкова, Петър Курумбашев, Димитър Дъбов, Спас Панчев и Александър Паунов. Секретари на групата ще бъдат Деница Златева и Жельо Бойчев. И се очаква "ядрото" на групата да не се пипа.

Срещите между ръководствата на БСП и ДПС за уточняване на зам.-министри и областни управители продължават и днес, научи още "Труд". Последната дума за назначенията ще е на премиера Пламен Орешарски - очаква се в понеделник първите назначения да са факт. В кулоарите на властта се говори, че начело на НАП ще остане Бойко Атанасов, който в момента ръководи агенцията. Според източници на "Труд" Орешарски му е дал срок от няколко месеца да продължи работата си.

Преговорите между БСП, ДПС и "Атака" за разпределението на парламентарните комисии пък са зациклили, казаха от партиите. Възможно е хората на Лютви Местан да получат все пак комисията по бюджет, която да бъде оглавена от Йордан Цонев. За мястото в икономическата комисия се готвел Петър Кънев от левицата.