Млади огнеборци ще гасят в Албена

Мисия Добрич

08-06-2013, 07:58

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Днес започват републиканските състезания „Млад огнеборец”

Днес и утре в Албена ще се проведат ХІV републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец", информират от пресцентъра на курортния комплекс.
В надпреварата ще се включат 28 отбора, победители от районните и областни състезания. В тимовете участват по 10 млади огнеборци, на възраст от 12 до 16 години. Добричка област ще бъде представена от отбора на ОУ”Никола Вапцаров” в село Карапелит.

Състезателите ще покажат уменията си в дисциплините “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”. Състезанията ще се провеждат на стадиона в „Албена”. Спортната проява е част от Националния календар за извънучилищните дейности на Министерството на образованието. Тя се провежда в “Албена” за 11-и път.

Курортът е домакин и на подготвителен лагер сбор на двата състава на националния младежки противопожарен отряд „Млад огнеборец”, които се готвят за участие през юли в Международните младежки състезания по пожароприложен спорт на CTIF.

Страната ни ще бъде представена от шампионите и вицешампионите от миналата година - СОУ „Димчо Дебелянов” - Варна и СОУ „Д-р Петър Берон” - Свиленград.