Арестуваха крадец на картофи и автоджамбаз

Крими

08-06-2013, 11:46

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Издирват съучастниците на аграрния апаш

Мъж бе заловен докато краде картофи от частна нива в землището на село Белозем. Вчера вечерта в местността „Солука” 32-годишен жител на селото заварил на нивата си, засята с картофи, трима непознати. В близост бил паркиран товарен автомобил Рено, а до него били изсипани около 10 килограма картофи.

След кратка гонитба и с помощта на други собственици на имоти единият от тримата мъже – 36-годишен пловдивчанин, е бил заловен. Крадецът, който е известен на полицията, е задържан в ареста на РУП-Раковски. По случая е образувано бързо производство, а полицията продължава издирването на двамата му съучастници.

Междувременно полицаи от РУП-Асеновград заловиха младеж, заподозрян в кражби от автомобили. Вчера в полицията бил получен сигнал, че от лек автомобил Рено Клио, паркиран на ул. ”Градешница”, през незаключена врата са откраднати автосиди, крик, аптечка и пожарогасител. В хода на разследването криминалистите са задържали уличения в кражбата 24-годишен младеж от същия град. Станало е ясно още, че на 21 май чрез отключване на лек автомобил Рено Канго, паркиран на същата улица, заподозреният е отнел сиди плеър.