Садист влачи куче, закопчаха го (+)

Животът

08-06-2013, 13:15

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Тополовецът Райчо Иванов изхвърлил животното в дере, намерили го живо

Мъж, измъчвал по особено жесток начин куче в село Тополово, бе разкрит от полицията. Днес в РУП-Асеновград е получено съобщение, че вчера в село Тополово лек автомобил Форд Ескорт е влачил вързано куче. Името на садиста е Райчо Иванов, уточнява БЛИЦ.

При незабавната проверка полицаите установили, че именно 55-годишният мъж е виновен за насилието над животното. Той решил да накаже кучето си, за което се грижил, завързал го за теглича на автомобила си и влачейки го го закарал и изхвърлил в близко дере в селото.

Преди това момиче станало свидетел на изродската постъпка. Девойката се опитала да спре жестокия ловец, но той само й изсъсклал, че това не е нейна работа и че животното трябва да се мъчи.

Днес кучето е намерено живо с охлузвания по тялото между живота и смъртта. То е било откарано при ветеринарен лекар за оказване на медицинска помощ. Случаят е докладван на дежурния прокурор в Районна прокуратура- Асеновград. Започната е проверка за установяване на данни за престъпление по чл. 325 от НК. Законът предвижда глоба до 3 хиляди лева и година затвор за извършителя.