Айфоните на прицела на апашите по морето

Крими

08-06-2013, 13:15

Снимка:

Blagoevgrad.eu

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Спипаха крадец, отмъкнал два GSM-а от бургаската болница

Айфон-4 S и сумата от 55 лева успяха да задигнат 18-годишна холандска туристка, отседнала в Слънчев бряг. Пред униформени момичето разказало, че за времето от 1 до 2 часа вчера от бар-плота на дискотека "Ден Гладе Викинг", й е извършена кражба на оставена без надзор дамска чанта, в която били мобилният й телефон и парите. 

Със смартфона си се раздели и 28-годишна германка, която също оставила вещите си без надзор. Това се случило около 15,30 часа вчера на плажа в близост до хотел "Белвю" в  Слънчев бряг. Освен "Айфон 3" крадците успели да задигнат и цифровия апарат на летовничката. 

С телефон от същата серия олекна и 24-годишна жена от Молдова, отседнала в Слънчев бряг. По данни на полицията това станало около 3 часа вчера на плажната ивица в близост до бар "Мексо". Крадците успели да задигнат от дамската й чанта телефона, цифров фотоапарат и сумата от 75 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление "Полиция" - Несебър. На брега, в близост до бара "изгоря" и 21годишен англичанин. Около 5 часа сутринта той усетил, че телефонът му "Айфон-4" липсва и подал сигнал в полицията. 

GSM от същата серия задигнаха неизвестни и от 28-годишен британец. Това станало за времето от 3 до 5 часа сутринта в сряда от незаключената хотелска стая на летовника в Слънчев бряг. 
1200 лв. свиха от 24-годишна бургазлийка в култовата дискотека "Час пик". Това станало за времето от 00.30 ч. до около 3 ч. тази сутрин. Момичето обяснило, че оставило чантата си на една от закачалките, разположена под един от баровете на дискотека. Апашите задигнали и лични документи, дебитна и кредитни карти. 

59-годишен мъж от село Екзарх Антимово пък се оказа крадецът на мобилни телефони от бургаската болница. На 26-и май 43-годишен бургазлия, който лежал в лечебното заведение подал сигнал, че около 6,30 часа от стаята му изчезнал GSM и 12 лева. 

В резултат на оперативно-издирвателните мероприятия, предприети от полицейките служители, е установено, че извършител на кражбата е криминално проявеният мъж от карнобатското село. Откраднатият телефон е намерен и иззет от бургаска заложна къща. Констатирано е, че мъжът е извършител и на втора кражба на мобилен телефон, собственост на друг мъж, хоспитализиран в МБАЛ – Бургас. Работата по случаите продължава.