Наши полицаи бутат ромско гето в Бордо

Животът

08-06-2013, 14:09

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Местните ужасени от мръсотията, миризмите и силната музика в лагера

Наши полицаи ще помагат на френските власти при ликвидирането на ромски лагер в град Бордо. До края на годината местната управа смята да разчисти незаконен гето, населено предимно с български граждани, съобщава изданието Сюдуест, цитирано от БТА.

Ромите са се настанили на булевард "Тие", в квартал Бастид. Местните жители се оплакват от мръсотията, миризмите и силната музика, които се разнасят от лагера.

Вчера на среща с гражданите кмета Ален Жупе беше обеща, че незаконният лагер ще бъде закрит до края на годината. 40 ромски обитатели могат да бъдат интегрирани. Останалите са предмет на съдебни процедури и извършените от тях нарушения позволяват връщането им в родните им страни.

Някои от семействата, които не отговарят на критериите за интегриране, обаче имат деца, които впечатляват местнитe с това, че посещават много редовно близкото училище, посочва изданието.

На 15 юни двама български полицаи ще пристигнат в Бордо, за да работят заедно с френските власти по въпроса за съдбата на онези обитатели на незаконното селище, които не могат да бъдат интегрирани. Сега предстои да се намери място, в което да бъдат настанени 40-те избрани за интеграция роми, предава бТВ.