Шведската принцеса се омъжва за финансист

Пловдив Лайф

08-06-2013, 15:34

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Очаква се на церемонията да присъстват около 600 гости

Малката дъщеря на краля на Швеция Карл XVI Густав - принцеса Мадалена, днес се омъжва за финансиста Кристофър О'Нийл. Младоженецът е роден в Лондон, но живее и работи в Ню Йорк, съобщи Франс прес, цитирна от БТА.

Церемонията ще е по-скромна от пищната сватба на по-голямата сестра на Мадалена и престолонаследничка Виктория преди 3 години. Тя ще започне следобед в параклиса на кралския дворец. 21 оръдейни залпа ще отбележат сключването на брака. След това младоженците ще преминат с каляска по околните улици. Кортежът ще е дълъг 350 метра, като ще премине най-вече през стария град Гамла Стан в Стокхолм. Всенародни празненства не са предвидени. Банкетът вечерта ще е в двореца Дротнингхолм, в който Мадалена е родена през 1982 г.

Очаква се на церемонията да присъстват около 600 гости, сред които принцесата на Монако - Чарлийн, престолонаследникът на Дания - принц Фредерик и принц Хокон - престолонаследникът на Норвегия. Японското императорско семейство ще бъде представено от принцеса Такамадо, а британското кралско семейство - от сина на кралицата принц Едуард.

Булчинската рокля е създадена от италианския дизайнер Валентино Гаравани.

Мадалена - третото дете на крал Карл XVI Густав и кралица Силвия, ще навърши 31 години в понеделник. Тя се запознала с Кристофър О'Нийл в Ню Йорк, където работила като доброволка за основаната от майка й Световната детска фондация. Той е 8 години по-възрастен от нея и е съдружник в инвестиционния фонд "Ностър капитал". О'Нийл няма да получи със сватбата титлата принц. След медения месец младоженците ще се върнат в Ню Йорк, предава Дарик.