Един гол не стигна на малките канари, за да хвърлят бомбата срещу Лудогорец (СНИМКИ)

Спорт

09-06-2013, 14:17

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ботев завърши 1:1 с разградчани и отпадна от републиканското първенство

Само един гол не стигна на юношите на Ботев, родени през 1998 година, за да хвърлят бомбата и да отстранят Лудогорец. Малките канари завършиха 1:1 в 1/8-финален мач реванш от Републиканското първенство.

Първият двубой в Разргад приключи 2:1 за "орлите" и с общ резултат 3:2 те се класират напред. Реваншът се игра на стадион "Пловдив" пред около 500 зрители.

Преди началото на мача футболистите на Ботев подариха на своя треньор Румен Байрев специална обща отборна снимка в знак на благодарност за съвместната си работа през годините.

Жълто-черните натиснаха съперника си от самото начало и в 5-ата минута Никола Принджев остана сам срещу стража на зелените, но стреля в тялото му и пропусна.

Канарчетата продължиха да натискат и в 30-ата минута вдигнаха публиката на крака. Сонер Полат центрира отдясно, а Никола Принджев с глава разстреля вратаря за 1:0.

3 минути по-късно гостите имаха отлична възможност да изравнят, след като топката бе изсипана в наказателното поле на домакините, където играч в зелено стреля, но прати топката в левия страничен стълб.

Ботев пропусна златен шанс в 48-ата минута. Тогава Йосиф Табаков получи топката след отличен пас и останал очи в очи със стража на зелените стреля в него. Гостите овладяха топката, направиха бърза контраатака, топката бе центрирана в наказателното поле на канарчетата и стражът Димитър Стамболийски изби, но тя попадна право на крака на Али Бозев, който необезпокояван вкара на празна врата за 1:1.

В 58-ата минута главният съдия Митко Андреев не отсъди чиста дузпа за канарчетата за задържане на футболист в жълто-черно в наказателното поле.

До края на двубоя "зелените" ритаха топката на посоки, докато пловдивчани така и не успяха да сътворят нещо сериозно пред вратата на гостите.