Фолклорни ритми завладяват Античния

Пловдив Лайф

09-06-2013, 15:19

Снимка:

Организаторите на проявата

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

14 танцови училищни групи с дефиле от Центъра до Стария град

Втори национален преглед "Фолклорна плетеница" започва по традиция с дефила на участниците от 17 часа от площад „Централен“. Ученици, изучаващи хореография, ще се отправят към Античния театър, където ще се проведе същинската част на концерта.

Във второто издание на прегледа ще участват 14 танцови училищни формации от Пловдив и областта. На сцената ще видим Карлово, Сопот, София. Очаква се талант да покажат повече от 300 участници от I-ви до XII-ти клас. Най-големите ще представят на публиката своите танцови умения, придобити в профил "Хореография".

Цяла година учениците, ръководени от техните учители по хореография, се подготвяха за този форум, който стартира през 2012 година и няма аналог в страната по рода си.

Националната инициатива се организира от Регионален инспекторат по образованието – Пловдив, Община Пловдив и СОУ "Свети Свети Кирил и Методий" – Пловдив, с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Проявата е под патронажа на Иванка Киркова, началник на Регионалния инспекторат по образование в града.