Красимир Балъков подкрепи младежи, жертва на сексуално насилие

Спорт

09-06-2013, 16:13

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Днес той ще играе в благотворителен мач, заедно със свои съотборници от Щутгарт

Красимир Балъков участва в благотворителния турнир по голф в Зигмаринен, който се проведе в помощ на младежи, пострадали от сексуално насилие. Според легендата на българския футбол, това е чудесна инициатива, в която са се включили над 100 голфъри, известни личности от Германия и света.

Само участниците са осигурили над 16 000 Евро за пострадалите. В събота се е провела и благотворителна вечер, в която след разиграване на томбола и допълнителни дарения, са се събрали още средства за организацията.

До момента в проведените 11 турнира са събрани общо 163 000 евро, като към тази сума ще бъдат прибавени и тези от току-що завършилият турнир.

Веднага след края на вечерта Балъков заяви, че с удоволствие и респект подкрепя такива инициативи, които предизвикват  широк обществен отзвук и помагат на хората да се запознаят по-отблизо с тези деликатни и по-трудно откриваеми проблеми. 

На 9 юни Красимир Балъков ще вземе участие в поредната благотворителна инициатива. Той ще изиграе футболен мач, заедно с бивши свои съотборници от Щутгарт, срещу сборен отбор на областта на град Бад Петерстал, а събраните от инициативата средства, ще бъдат използвани за хуманни каузи.