В коя страна изневеряват най-много?

Животът

09-06-2013, 18:29

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Отговорът в Атласа на сексуалността, създаден от френски географи

Френски географи създадоха Атлас на сексуалността, в който посочват кои са най-изневеряващите страни на планетата или къде има най-много сексуални посегателства над деца, предаде Франс прес.

Изготвянето на наръчника е отнела 18 месеца на създателите му Надин Катан и Стефан Льороа. Двамата са използвали данни от пет европейски страни и от1,5-те милиона потребители на сайта Gleeden за срещи на омъжени жени и женени мъже.

Резултатите от работата по Атласа показват например, че Париж е начело на градовете с най-много изневери и че над половината от изневеряващите съпрузи или съпруги са с висше образование, като 22 процента от тях работят в банки, във финансите или в застрахователната сфера.

Атласът показва, че някои страни отдават огромна значимост на секса, докато други не. На първия полюс са Гърция, Полша и Великобритания, където 80 процента от населението мисли, че сексуалните отношения са важни. На втория полюс са Япония и Тайланд, където едва 38 процента са убедени, че от секса има полза.

Според Атласа в Европа британците, шведите и норвежците са най-големи почитатели на еротични играчки.

Спирайки се върху тъмната страна на сексуалното желание, Атласът показва изненадващо, че Швеция, славеща се като страна на равнопоставеността между мъжете и жените, регистрира най-голям брой сигнали за изнасилване.

В Атласа са изброени и страните, които са положили усилия да се справят със сексуалния тормоз над жени на обществени места. Мексико, Бразилия, Египет и Япония например са открили автобусни линии само за жени.

Проституцията и порнографията също попадат в полезрението на наръчника. Данните в него сочат, че 98 процента от порнографията по света идва от САЩ, а Русия, Унгария и Чехия си споделят останалата част на този "пазар".