Добро утро в понеделник!

Мисия Пловдив

10-06-2013, 06:44

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, кога, къде в Пловдив

Слънчев понеделник ни чака, пловдивчани. Следобед облачаността ще е разкъсана, а максималните градуси ще са 30. Както обикновено понеделник винаги идва с много събития и срещи.

От 10, 30 часа в заседателната зала на община Пловдив ще се проведе редовната пресконференция. От 11, 30 часа организаторите на фестивала за улична култура Street Masters ще ни разкрият какво да очакваме. Първото издание на форума ще се проведе на 14 и 15 юни.

От 11,30 часа в Пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Агенцията заетост по проект "Заедно по-добри, по-силни". Стремежът е да се провокира позитивно възприемане на имиграцията като социален феномен на съвремието ни и да се насърчава толерантността сред българските граждани.

Час по късно в БТА Българския ветеринарен съюз ще алармират за проблема, който е възникнал в практиката им след приемането на заповед в Агенцията по безопасност на храните. Според нововъведението, ветеринарите са задължени да работят за издаването на документи за движение на живи животни и маркировка им без заплащане на труда им.
В Пресклуб на Международния панаир от 11 часа ще се състиои пресконференция за стартан ан рали „Хеброс 2013“. 42-ото издание ще се проведе на 14 и 15 юни, като с него ще бъде даден старт на тазгодишния рали шампионат.

В Професионална Гимназия по Електротехника и Електроника от 13 часа се организира Информационния Ден „Партньорство в енергийно образование“ съвместно с Енергийна Агенция-Пловдив. Ще бъдат изнесени доклади на учениците, участвали в стажантски програми “Енергиен Мениджмънт“ 2012-2013  и ще се състои церемония по награждаването им със сертификати за придобита квалификация.

От 10 до 20 юни Етнографският музей и залите в Драматичния театър и  Музея на Съединението в Пловдив ще се преобразят в празнични подиуми със знака на 49-ия Международен фестивал на камерната музика. Там ще си дадат среща над 31 именити интерпретатори на световни музикални шедьоври от различни епохи и техните поклонници. Международната марка на 49-то издание на фестивала се защитава освен от българските музиканти, концертиращи по световните сцени, и с участието на три чуждестранни формации.