Юношите загубиха и от Чехия

Спорт

10-06-2013, 08:42

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

В мача взе участие само един бургаски футболист – Станислав Дрянов, а Милчо Ангелов и Молен Гамаков изгледаха мача от трибуните поради наказания

Националният отбор на България до 19 години приключи със загуба участието си в квалификациите за Евро 2013 в Португалия. Нашите отстъпиха с 1:2 на Чехия и останаха на последно място в групата. В мача взе участие само един бургаски футболист – Станислав Дрянов, а Милчо Ангелов и Молен Гамаков изгледаха мача от трибуните поради наказания.

Момчетата на Владо Стоянов поведоха след автогол на чешкия вратар Вежмола в 33-ата минута и запазиха преднината си до почивката. През второто полувреме чехите стигнаха до пълен обрат, след голове на Свобода в 54-ата минута и Хъбъл в 67-та  минути. 

След мача наставникът на юношите Владо Стоянов коментира, че въпреки голямото желание на нашите момчета за добро представяне, това са моментните възможности на младите ни футболисти. Въпреки това обаче и самото достигане на младите ни футболисти до тази фаза трябва да се приеме като безспорен успех.
За финалите се класираха домакинитте от Португалия, които в решителния мач победиха Дания с 1:0.