Психолози: Излагането по монокини на плажа намалява либидото

Новините

10-06-2013, 10:17

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицейски кучета надушиха наркодилъри на плажа

Провокира и сексуални престъпления

Позиция около нашумялата в последните дни тема за голотата на плажа изпратиха няколко граждански сдружения, в това число и специалисти работещи в областта на психичното здраве. Според психолозите излагането на голи или полуголи тела оказва деструктивно влияние върху децата. Излагането на открити интимни части на обществени места води до ранна сексуализация на децата и до нарушения в тяхното сексуално поведение. Освен това голотата деформира възприемането на жените предимно като сексуални обекти, а не като пълноценни личности. Води до психосексуални дисфункции, като еректилни дисфункции и донжуанизъм при мъжете и месалинизъм при жените, неспособност на полова възбуда от партньора и възникване на необходимост от непрекъснато подновяване на сексуалните стимули (партньори), смятат специалистите. Според тях голотата намалявала либидото, тъй като интензивната сексуална стимулация от голи тела по плажовете и така   води до десензибилизиране на мозъчните области, произвеждащи невротрансмитера допамин, свързан със сексуалния живот.
Освен това създава предпоставки за сексуални престъпления (изнасилвания, сексуални злоупотреби), насърчава воайорството и допринася за развитието на психосексуално разстройство – ексхибиционизъм.
В позицията си психолозите призоват да се приложите всички необходими мерки за издаване забрана и налагане на глоби за излагането на полуголи и голи тела на обществените плажове в Бургас и областта, за да може те отново да се превърнат в привлекателно място за почивка на българските и чуждестранни семейства. С тези си действия Вие ще спомогнете за увеличаване притока на семейства с деца, а оттам и за увеличаване на икономическото благосъстояние на града и неговите жители, гласят призивите на специалистите.