Златна купа за старозагорските гимнастички

Спорт

10-06-2013, 10:25

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Във Варна завоюваха три бронзови медала и една златна купа

От традиционен турнир по спортна гимнастика за купи, проведен в град Варна, се завърнаха детските отбори по гимнастика към общинското звено "Спорт за всички" в Стара Загора.

Турнирът е за детско-юношеска възраст и в него участваха всички школи развиващи спортна гимнастика. Над 400 момичета и момчета на възраст от 6 до 12 години се състезаваха за индивидуално, отборно и класиране по уреди.

Старозагорските гимнастички участваха в трите възрасти на турнира и спечелиха златната купа при девойки младша възраст. Десислава Тодорова завоюва бронзов медал в многобоя и още два бронзови медала в шампионатите на уреди.Радост Колева се класира на 6 място в многобоя и участва в три шампионата и зае 2 шести и едно 8 място.

Най-малките гимнастички се класираха на 7 място отборно. Отличи се Деница Маркова, която зае 10 място от близо 100 участнички в нейната възраст и се класира на 4 място на греда и 6 място на земна гимнастика. В отбора на момичета старша възраст за първи път участваха в турнира и деца от малките групови домове в Стара Загора, които се приобщават към спорта чрез спортни занимания и участия в спортните надпревари.На старозагорската гимнастическа школа й предстои подготовка и в началото на месец юли участие във финалите на националното първенство в София.