Чавдар Трифонов: Детски градини за всички и край на бездомните кучета

Мисия Варна

10-06-2013, 12:25

Снимка:

БТА

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Преструктуриране и съкращаване на администрацията и конкурс за всеки, които ще бъде назначен на работа в общината е приоритет на кандидата за кмет

Детски градини за всички, край на бездомните кучета, реформа в администрацията и работеща Синя зона комбинирана с паркинги са реално нещата, които могат да се случат в следващите две години, твърди кандидатът за кмет на Варна Чавдар Трифонов. Днес той представи програмата си за управление на града наречена "Чиста, зелена и модерна Варна". 

За да има места за всички малчугани в детските градини, програмата на Трифонов предвижда общината да наема готови сгради, които да превръща в забавачници. Така недостигът на места ще бъде редуциран много бързо и по-евтини в сравнение с варианта да се строят нови градини. Преструктуриране и съкращаване на администрацията и конкурс за всеки, които ще бъде назначен на работа в общината е другият приоритет на Чавдар Трифонов. "В рамките на две години можем да имаме модерна E-община, а административния капацитет рязко да се повиши", посочи той. 

Решаването на проблема с паркирането във Варна също може да стане в обозримо бъдеще - чрез работеща Синя зона, изграждането на паркинги и използването на съществуващи, като се започне с този до сградата на общината. "Само така ще можем да махнем колите от тротоарите", коментира кандидатът за кмет. Много бързо можем да се справим с бездомните кучета и с почистването на града, декларира още Трифонов. 

Освен изброените приоритети, управленската програма на независимият кандидат за кмет включва още ревитализация на Морската градина. "Това означава поетапно разширение на историческото ядро, приобщаване на западналите части на парка, както и създаване на фонд за отчуждаване на парцели в градината. "Трябва да се направи пълна ревизия на сделките касаещи строителство в Морската за да се разбере, как уж сгради с обществено предназначение са станали жилищни", закани се Трифонов. 

По думите му няма как Варна да бъде нито културна, нито морска столица, докато имаме Максуда в центъра й в този и вид. Програмата на Трифонов включва подобряване на инфраструктурата в Максуда, изграждане на спортни центрове, почистване на дерето и нулева толерантност към незаконното строителство в гетото. 

В програмата е залегнала още подкрепа за малкия и средния бизнес,както и създаване на общинска агенция за инвестициите. Такава се предвижда и за туризма, който първоначално ще бъде отделен в отделна дирекция, а след това преструктуриран и в агенция, като в столицата.