Четири храни за по-малко бръчки

Животът

10-06-2013, 13:02

Снимка:

forum.dnevniavaz.ba

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Стридите са богат източник на цинк, който е много важен за здравето и красотата на кожата

Всяка жена би искала да забави процесите на стареене. Възрастта личи най-много по вида на кожата. Стресът и резките промени в теглото надолу могат да й се отразят неблагоприятно.

Появяват се бръчки, в които не спираме да се вглеждаме. Това ни потиска и търсим решение на проблема.

Има три основни стъпки, към които трябва да се придържаме:

Да не допускаме стресът да ни надвие.

Да следваме балансирана диета.

Да хапваме повече от изброените храни.

Посещенията при козметик и домашните грижи за кожата, допълнително ще й помогнат да е по-красива и млада.

Гуава и ягоди

Какво ще кажете за закуска, която стимулира изграждането на колаген? Ягодите и гуавата са ценен източник на витамин C, намаляват подпухналостта под очите, неутрализират свободните радикали. Освен това ягодите спомагат за оформянето релефа на мускулите, което ги прави предпочитан плод в много диети.

Стридите

Цинкът е изключително важен елемент за красотата и здравето на кожата, защото спомага за образуването на колаген. Помага за поддържането на здрава коса. Ако не сте любител на морските дарове, хапвайте червено месо, боб, ядки.

Шоколадов шейк

Вкусна напитка от тъмен шоколад, може да подобри притока на кръв към тъканите на кожата, да подобри хидратацията. Тайната е във флавоноида, който се съдържа в какаовите зърна.

Боровинки

Вкусни малки плодове, които са идеални за вашата диетична сутрешна закуска, за леки закуски между храненията или за лятното плодово смути. Антиоксидантите в тях защитават кожата не само отвътре, но и отвън.

Източник: az-jenata.com