Изисквания към предприемачите, едва след като са започнали бизнеса си

Политика

10-06-2013, 14:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

България е първа в ЕС по сива икономика

Сивата икономика може да бъде преборена с намаляване на бариерите пред бизнеса, смята Иван Нейков


"Изискванията за започване на малък бизнес не трябва да се изпълняват преди да е започнат бизнесът, а в един период от 6 месеца до 1 година, след като предприемачът вече е започнал бизнеса си." Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Иван Нейков, председател на Управителния съвет на Балканския институт по труда и социалната политика, и бивш министър на труда и социалната политика в кабинета на Иван Костов.

Той обяви още, че в момента:
"Системата ни е направена така, че преди малкият бизнес да започне да работи, преди да излезе на пазара, преди да започне да продава своя продукт и от тук да получава приходите, той трябва да направи огромни разходи от негова гледна точка във време, в пари, в усилия, за да мине през всички институции, за да му дадат разрешения. Няма значение, дали ще бъдат разрешения от пожарна, дали ще бъдат от Хигиенно-епидемиологична инспекция (ХЕИ), дали ще бъдат от Агенцията за безопасност на храните или каквото и да било друго", добави Иван Нейков.

Според него, за да се справи със сивия сектор българската държава трябва да намали бариерите пред бизнес сектора.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"