Димчо Михалевски: Бургас ще има подкрепа в новия кабинет, започнатите проекти ще бъдат завършени

Мисия Бургас

10-06-2013, 16:36

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Няма да има червена метла, повечето зам. министри са от ГЕРБ, посочи той

Всяка община в Бургас ще получи подкрепата ни по проектите, по които работи или кандидатства, но въпреки желанието ни да се запознаем с тези проекти до момента нито една община не е дала информация за тях, освен Карнобат.

Това каза днес депутатът от БСП и бивш заместник-министър - Димчо Михалевски. Той контрира твърденията на своите колеги от ГЕРБ, които също днес обявиха, че предстои да започне червена чистка.

"Това е несериозно. Няма да има червена метла. Сега по-важната ни задача е да бъдем полезни на хората и да започнем да работим в тяхна полза. Разбира се, там където има лошо управление или злоупотреби ръководителите ще бъдат сменени", обясни Михалевски.

Той уточни, че Бургас ще продължи да има свои лоби в лицето на премиерът Пламен Орешарски, който на предишните избори беше издигнат за водач на листата от бургаски многомандатен район. 

Михалевски беше категоричен, че до закриване на "Слънчев бряг" АД ще се стигне обезателно, за да се повиши качеството на туристическия продукт. Средствата за обезщетение на частните собственици пък щяло да дойде от средствата на дружеството.  

По думите му изключително бързо ще трябва да се направи нова организация и среща със собствениците на хотели и с община Несебър, за да се уточни точния статут след ликвидацията на дружеството.

Михалевски засегна и темата с родните визови центрове в бившите съветски републики, които на практика отежнявали туристите и не функционирали в полза на България.