В Средец затягат контрола около жътвената кампания

Новините

11-06-2013, 06:10

Снимка:

община Средец

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Велотур до "Марков камък" най-новата атракция в Средец

Пожарникарите от районната служба ще извършват системни проверки на пътните превозни средства, транспортиращи селскостопанска продукция с оглед предотвратяване и разкриване на закононарушения

Пожарната безопасност в района, жътвената кампания и предприемане на конкретни мерки за охрана на складовите бази, в които ще се съхранява селскостопанска продукция бяха обсъдени на среща в Средец.

Кметът на общината Иван Жабов, кметове и кметски наместници на населените места, както земеделски производители, предстaвители на Министерство на вътрешните работи и служители на двете местни горски предприятия се включиха в обсъждането.
На работната среща беше обсъдена организацията за спазване изискванията за пожарна безопасност на площадките, на които ще съхраняват житните култури. Бе възложено на кметовете и кметските наместници по места да поддържат в изправност противопожарните водоеми и да обозначат пожарните хидранти. Пожарникарите от районната служба пожарна безопасност и защита на населението в Средец ще извършват системни проверки на пътните превозни средства, транспортиращи селскостопанска продукция с оглед предотвратяване и разкриване на закононарушения. Със специален стикер ще се обозначават само тези машини, които са изправни и пожаробезопасни. Комисар Живко Гърков, началник на пожарната в Средец подчерта, че едновременно с това ще се следи за състоянието на противопожарното оборудване на автомобилите и ще се налагат санкции при констатиране на нарушения. Кметът Иван Жабов запозна кметовете и кметските наместници с отговорностите им по упражняването на контрол по изпълнение на договорните задължения на арендатори и наематели на земеделски земи, както и с необходимите мерки във връзка с настъпване на пожароопасния сезон. На работната среща беше обсъдена организацията за спазване изискванията за пожарна безопасност на площадките, на които ще съхраняват житните култури. Бе възложено на кметовете и кметските наместници по места да поддържат в изправност противопожарните водоеми и да обозначат пожарните хидранти.
Участниците в срещата обсъдиха и състоянието на гасаческите групи в населените места.