Ганчев остава в историята - прави ЦСКА 1923

Спорт

11-06-2013, 08:00

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"Червените" без евроучастие този сезон, тренировките ще са в Ловеч

ЦСКА става полувоенен тим, заяви на среща с феновете Гриша Ганчев. Дисциплината ще е като преди 1989 година, само дето няма да има пагони. До сряда той очаква сделката за клуба да стане факт. Литекс се мести на "Армията" под името ЦСКА 1923. Причината - Ганчев смята "червените" за наследник на офицерския клуб АС 23, съобщава "Стандарт".

Точно 3-4 доверени души ще въртят клуба, вместо сегашната бюрократична машина. Гришата поиска едно от феновете - обединение и подкрепа. Обеща им да видят амбициозен проект, но подробности като имена и цифри ще каже на нова среща, когато документите са подписани. "Титан" не създават никакви проблеми, натърти бизнесменът.

Така ЦСКА пропуска със сигурност този сезон в Европа, там ще играе Ботев (Пд). Чавдар (Етрополе) пък отива в Ловеч и ще представлява града в "Б" група.

"Титан" гарантира, че ще покрие преди фалита на ЦСКА по-голяма част от борчовете от 35 милиона лева. 1,5 милиона лева дълг към украинеца Жеваго ще бъде оправен до петък. Борисов и Иванов са обещали да изчистят и към 2 милиона лева заплати. Борчът от 7 милиона към НАП е обезпечен с имоти на "Титан" и държавата вероятно ще ги прибере. ЦСКА отива в ликвидация, но по сметките ще продължат да влизат вече договорени пари до обявяването на фалит. По изчисления - около 3 милиона лева. Така вероятно ще изгорят само по-дребни кредитори. В историята отиват и 20 милиона вътрешни заеми, дадени на ЦСКА от "Титан".