Инфарктна победа за Гришо в Лондон, Маша трепери

Димитров обърна Дуди Села с 4:6, 6:2, 7:6, среща Лейтън Хюит

Григор Димитров постигна изключително трудна и измъчена победа в първия кръг на турнира в Куинс. Най-добрият ни тенисист надигра с 2:1 сета Дуди Села от Израел. Неизвестният съперник на Гришо игра на върха на възможностите си и спечели първия сет с 4:6. Наложи се Димитров да осъществява обрат, за да не отпада още на старта на турнира, в който игра полуфинал миналата година.

Гришо бе безупречен във втория кръг и го спечели безпроблемно с 6:2, окуражаван от своята любима - Мария Шарапова. През целия мач рускинята оказваше подкрепа на Григор, като в същото време преживяваше всяка грешка на българина. Това бе и първата среща на Гришо, която Маша наблюдава на живо.

Третият сет също започна много добре за Димитров, който поведе с 4:2 гейма. Българинът обаче допусна отпускане, което доведе до няколко двойни и непредизвикани грешки. Това позволи на Села да стигне до 4:4. Гришо водеше с 40:0 при свой сервис, но необяснимо допускаше грешка след грешка и загуби подаването си. Села поведе с 5:4 и 30:0 на свой сервис, но Гришо показа класата си и проби подаването на съперника. Сетът стигна до тайбрек, в който Димитров не позволи изненада и спечели с 7:4 точки.

Така в следващия кръг Гришо ще се изправи срещу бившия номер едно в света Лейтън Хюит. Срещата на най-добрия ни тенисист с австралиеца е под номер три на централния корт утре.

Още спортни новини тук