БСП спасява гладуващи от ОЦК Кърджали

Животът

11-06-2013, 10:04

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Червените ще лобират за заплатите на работниците

БСП ще лобира проблемът с неизплатените близо 450 хил.лв. лева за заплати и обезщетения на работниците от ОЦК Кърджали да се реши възможно най-бързо, съобщиха от местната партийна централа. "Ще използваме влиянието, което имаме, за да може хората да получат в най-кратки срокове парите си", коментирал народният представител Милко Багдасаров на среща с представители от стачния комитет.

Металурзите са информирали червения депутат за броя на работниците, които все още не са получили парите си и изтичащия краен срок за изплащане на обезщетенията.

За последните три години завода са напуснали над 700 души, сред които 50 инженери и специалисти с висше образование, пише novini.bg. Реално нова работа са започнали едва стотина души-в „Горубсо–Кърджали" и в машиностроителните предприятия в града. Обещанията на бившия премиер за работа в КЦМ Пловдив и мините в Мадан се оказаха празни думи", оплакали се бившите работници от металургичния комбинат.

Според Багдасаров в момента най-важното е да се работи за разкриването на нови работни места в Кърджали, защото състоянието на местната икономика е драматично. На срещата е коментирано, че съвсем скоро ОЦК ще има нов собственик и че ще започнат реални дейности по възстановяване на производството в металургичното предприятие.