Пак цигански ексцесии в Трън, алармират от ВМРО

Региони

11-06-2013, 11:04

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Замеряни са с камъни български семейства и наши членове, твърдят от партията

Вчера в Трън отново е избухнало напрежение между цигани, населяващи незаконни постройки, и живущи в съседство български семейства, алармираха от ВМРО.

На 10 юни около 10 незаконни постройки трябваше да бъдат съборени от администрацията на община Трън. Това обаче не се случи, тъй като по твърдение на представители на община Трън имало подадена жалба в съда срещу заповедите за събаряне. Не беше уточнено, обаче, дали съдът е допуснал спиране на изпълнението или неговото отлагане.

В резултат от бездействието на общинската администрация в Трън представители на незаконно настанилите се цигански семейства вчера следобед са започнали да хвърлят камъни по живущите в съседство граждани, да замерят с камъни къщите им и да отправят закани за саморазправа и убийства. Нападнати са няколко от членовете на ВМРО, които са били на мястото, заявиха от партията.

Пострадали няма.

По думите на свидетели на ексцесията полицията е дошла съвсем за кратко, след което е напуснала мястото, оставяйки циганите да безчинстват.

Това за пореден път доказва, че централната и местната власти нямат желание да пресекат безнаказаната циганска престъпност. Стотици, ако не и хиляди, са случаите, при които властта бездейства и търпи самоуправство от страна на циганите, недоволни са войводите.
 
Ние от ВМРО продължаваме да настояваме комплексния цигански въпрос да бъде най-сетне поставен на дневен ред в институциите и да се пристъпи към решаването му. За съжаление не виждаме в нито една от парламентарните и извънпарламентарните партии воля за предприемане на конкретни действия. ВМРО – Българско национално движение отдавна предлага конкретни мерки – 5 точки, с които на първо време да започне разрешаването на циганския въпрос.

По-късно днес ще бъде предоставен видеозапис от гр. Трън, на който е заснета циганската агресия спрямо други български граждани.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен