Рецидивист съсече баба с брадва

Животът

11-06-2013, 12:37

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

28-годишният убиец умъртвил жертвата с удар в главата

28-годишен мъж убил с брадва 61-годишна жена в Панагюрище, за да я ограби, съобщиха от пресцентъра на МВР. Разследването на криминалистите започнало в събота, когато близки на жертвата потърсили помощ в полицията и обяснили, че тя е изчезнала.

За последно старицата била видяна от съседи предната вечер на път за вкъщи, след като приключил работният й ден в местен магазин. В издирването й били мобилизирани екипи на полицейското управление в Панагюрище, подпомогнати от колегите им от МВР- Пазарджик.

Въпреки усилията им, в рамките на следващите 2 дни жената не била открита. Едва вчера криминалистите попаднали на следи, които ги отвели до гараж на частен дом. При претърсването там те открили безжизненото тяло на жената. Последвал оглед на място, при който екипите установили видими следи от насилие, липсвали и парите от чантата й. Започнало разследване, което отвело полицаите до 28-годишния Х.К., обитател на къщата, с множество полицейски регистрации.

Според събраните до момента данни, в петък вечерта той набелязал жертвата си докато тя се прибирала към дома си. Мъжът искал да изтръгне чантата от ръцете й, и затова нанесъл с брадва фаталния удар в главата й. После пренесъл тялото и го прикрил със строителни материали и дървени отпадъци. Не пропуснал обаче да вземе наличните пари. Х.К. е с наложена мярка за задържане до 72 часа. Работата по случая продължава, предава Блиц.