Скандал! US дипломати купуват секс и дрога с държавни пари

Животът

11-06-2013, 13:28

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Охраната на Хилъри палувала при командировки в чужбина

Нов грандиозен скандал шокира САЩ! След масовите подслушвания и данъчни проверки на опозицията, дойдоха и разкритията за харчовете на служителите на Държавния департамент. Оказва се, че някои от близките на Хилъри Клинтън най-невъзмутимо използвали държавни пари за проститутки и дрога! 

Тези разкрития обяви американският телевизионен канал Си Би Ес, който публикува докладна записка на главния инспекторат към Държавния департамент на САЩ, посочва агенция ИТАР-ТАСС.

В документа се говори за неправомерно потулени съдебни дела по нареждане на ръководството на външнополитическото ведомство на САЩ относно поведението на голям брой служители.

Говори се и за манипулиране на разследванията. С оплаквания за „натиск отгоре“ към инспектората се обърнали следователи от Службата за дипломатическа сигурност - "силовото" звено на Държавния департамент. Тази спецслужба отговаря за сигурността на държавния секретар в чужбина, разследва случаите на измами с паспорти и визи, както и охранява високопоставените чуждестранни лица в САЩ.

В докладната се говори конкретно за масово използване на услугите на проститутки "по време на официални командировки в чужбина" от страна на охраната на ексдържавния секретар Хилъри Клинтън. Освен това американският посланик в една от страните също ползвал "платен секс", а ръководител на охраната на посолството в Бейрут е обвиняван в сексуален тормоз срещу наетите в страната служителки. 

След репортажа на Си Би Ес говорителят на Държавния департамент Джен Псаки бе принудена да обещае, че всички документи за злоупотреба с власт и непристойно поведение ще бъдат щателно разследвани, предава КРОСС.