Д-р Енчев: Цялостното лечение на зъбите е по-сигурно

Животът

11-06-2013, 13:41

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

В Стоматологията правят общ план на пациентите

Препоръчително е пациентите да лекуват последователно и по план всичките си зъби, отколкото да изчакват всеки един зъб да ги заболи достатъчно силно за да посетят специалист".

Това твърди управителят на общинския стоматологичен център д-р Димитър Енчев. 

По думите му през последните няколко години самите пациенти предпочитали да им се изготвя подробен план за състоянието на горна и долна челюст, в който да има информация и за нужните манипулации и на финал за цената на всички тези услуги, отколкото да идват от време на време за различни болежки и нужди.  

"При по-скъпите процедури, при ортодонтия се прави такъв план, особено когато става дума за работа в продължение на една, две години се договаряме с пациентите за разсрочено плащане, в зависимост от тяхните възможности се определят вноските и периодът, на който могат да ги внасят в касата на Центъра", допълва управителят на общинската стоматология.

Той уточни, че най-сигурният вариант човек да няма сериозни проблеми със зъбите си в следващите 10 години е да ги попрява наведнъж. Разбира се, другият сигурен вариант да не се стигне до тежки кризи е ранната профилактика и редовното посещение при стоматолог.