ГЕРБ изправя пред съда Сидеров за клевети по случая "Мишо Бирата"

Лидерът на "Атака" все още може да отърве кожата, ако се извини за думите си

ГЕРБ ще заведе съдебно дело срещу Волен Сидеров за клевета и обида. Това стана ясно съобщение на пресцентъра на партията.

Сидеров си навлече гнева на ГЕРБ след като в ефира на ТВ7 обяви, че лидерът  на партията Бойко Борисов и заместниктъ му Цветан Цветанов са замесени в смъртта на бизнесмена Михаил Михов, по известен като Мишо Бирата. Според Сидеров инфаркта на Михов е бил причинен от вещество, което му е било инжектирано. За поръчител на предполагаемото убийство лидерът на ПП Атака посочи Цветан Цветанов.

Днес от прокуратурата отрекоха да има дани за насилствена смърт на Мишо Бирата.

"Няма данни за насилствена смърт по случая с Михаил Михов, известен като Мишо Бирата", заяви пред "Дневник" говорителят на Софийската окръжна прокуратура Нина Панчева.

И добави, че разследването за смъртта на бизнесмена е прекратено още през 2011 г. поради липса на престъпление.

Припомняме, че името на Михаил Михов нашумя в началото на 2011 г., три месеца преди кончината му, покрай изтеклите от ДАНС записи на подслушвани разговори между директора на Агенция Митници Ваньо Танов и тогавашния премиер Бойко Борисов. От записите става ясно, че Борисов казва на Танов да не проверява бирените складове на Михов. В разговора, като човек обещал да отърве бизнесмена от проверката, но не спазил обещанието си, се споменава и името на Георги Първанов, президент на Република България от 22 януари 2002 – 22 януари 2012 година.

От съобщението на пресцентъра на ГЕРБ става ясно, че Волен Сидеров все още може да се отърве от обвинения за клевета и обида. Условието е лидерът на "Атака" да се извини за това, че е обвинил Бойко Борисов и Цветан Цветанов за смъртта на Михов.

"Призоваваме г-н Сидеров да се извини и да оттегли клеветите и обидите, които изсипа в медийното пространство, за да не понесе санкциите на закона. Напомняме му, че никой не е по-голям от буквата на закона и той като човек, който има претенциите, че участва активно в създаването на законовите норми, не бива да прави престъпление", пише още в съобщението на ГЕРБ до медиите.