Боби: Не е нормално ЦСКА и Литекс да се сливат

Спорт

11-06-2013, 16:30

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Ще има много потърпевши, не знам с колко отбора ще почне първенството, каза Михайлов

Президентът на БФС Борислав Михайлов на одобрява евентуалното сливане на ЦСКА с Литекс. Той коментира събитията между "червени" и "оранжеви" след заседанието на Изпълкома към БФС.

"Във футболния съюз няма нищо официално за ЦСКА и Литекс. Ако това се получи, ще бъде много зорко следено от УЕФА, защото така или иначе ЦСКА има лиценз, но е в 3-годишен мониторинг. Аз също мисля, че това не е нормално. Тук сме царе на прецедентите, които си правим сами", заяви Боби Михайлов.

Шефът на БФС се съмнява дали всички 14 отбора ще започнат новото първенство, а също и дали ще успеят да го завършат.

"Ако има сливане, ще има един отбор. Ако един отбор фалира, пак ще има 13 отбора. Много са сложни тия сметки. Сливането си е взаимоотношение между търговски марки. Искали сме нотариално заявление за започване и приключване на първенството. Не може да се гарантира това нещо. Не съм баба Ванга да кажа кога един отбор може да фалира. 14 отбора са подали заявление, но снощи примерно играчите на Нефтохимик не са излезли за тренировка. Имал съм телефонни разговори с кмета на Бургас и той каза, че ще се опита да направи всичко възможно да осигури някакви пари", коментира Михайлов.

Междувременно стана ясно, че жребият за новия сезон в "А" група ще се тегли в четвъртък от 11:00 в сградата на БФС.

Още спортни новини тук