Таня Андреева иска да привлече младите лекари

Политика

11-06-2013, 17:26

Снимка:

МЗ

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Министърът се срещна с обучаващи се

Днес министърът на здравеопазването Таня Андреева се срещна с членове на Асоциацията на студентите по медицина.

Младите медици поставиха редица въпроси относно възможните източници за финансиране на специализациите, статута на специализантите, както и последващите условия за професионална реализация. Според тях съществено значение има предоставянето на широка информация за възможностите на лечебните заведения-бази за специализации и за осигуряването на финансиране на специализациите.

Министър Андреева бе категорична, че целта на Министерство на здравеопазването е да се създадат всички необходими условия, които да стимулират младите завършващи лекари да се зачисляват за специализации и да се реализират в Българи. Тя

В никакъв случай не следва да се допуска задължението за работа в определени лечебни заведения след приключване на специализацията да се възприема като форма на принуда. Работата в регионалните болници дава големи практически възможности за професионално развитие на младите лекари за придобиване на опит и самочувствие, допълни Андреева.

На срещата беше постигнато съгласие срещите на министъра с младите студенти-медици да продължат, като в тях ще се включат със свои идеи и представители на други студентски организации в областта на медицината.