Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

12-06-2013, 06:20

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Чака ни дъждовен и литературен ден

Добро утро, Пловдив! И днес времето ще се задържи предимно облачно. През деня се очакват значителни валежи - на места придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са дъждовете над планинските масиви, не са изключени и градушки. Температурите ще останат сравнително ниски за сезона – за Пловдив максималната е 24 градуса по Целзий.

В 11.30 часа в заседателната зала на Община Пловдив ще има пресконференция по повод финалното надиграване на Първия Балкански фолклорен фестивал „Хопни  ми, тропни ми“. На 15.06.2013 г. на Античния театър ще се проведе голямото надиграване, което ще излъчи победителя на фестивала. В събитието ще участват близо 50 танцови състава от България и  съседните страни.

"Пловдив чете” пък предлага натоварена програма за почитателите на литературата. От 14:00 ч. в Народна библиотека "Иван Вазов” издателство Летера организира премиера на заглавието "Двойната планета“ от Диана Петрова. Книгата е сборник от съвременни приказки за деца и родители.

В 15:00 ч. в Синята къща Общинска фондация "Пловдив 2019“ и издателска къща Сиела организират среща на писателя Владимир Зарев с ученици. Час по-късно в къща "Ламартин“ университетско издателство „Св. Климент Охридски“ ще презентира "Въображаемата жена (Граници на представите за жената в литературата и в културния живот между двете световни войни)“ от Кристина Йорданова. Авторката ще бъде представена от Юлиан Жилиев. Отново в къща "Ламартин“, но от 17 часа ИК Полиграфсервиз прави премиера на "Денят на еднодневката“ от Кръстьо Раленков.

В 17:30 часа в книжарница "Хермес“ – Централ издателство Унискорп ще представи заглавието "Роял в мазето“ от  Светлана Дичева. Малко след това  - от 18 ч. в културен център "Тракарт“ Община Пловдив и Дружеството на писателите в града ще обявят официално програмата за финансиране на книги  на пловдивски автори за 2013 г. Ще има и литературно четене на пловдивски поети, спечелили проекти през 2012 г.

Последният гвоздей в програмата ще бъде забит в 18,30 ч. в Балабанова къща. Там издателска къща "Сиела“ огранизира премиера на трилогия "Битието“, "Изходът“ и "Законът“ от Владимир Зарев. Поредицата представя Младен Влашки.