Роди се първото бебе от „Повече българчета за България“

Най-доброто от печата

12-06-2013, 06:37

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още 21 двойки правят опити да сбъднат мечтата си да имат свое дете.

Роди се първото за тази година бебе от кампанията „Повече българчета за България“.

Мая тежи точно 3 кг и е висока 49 см. Тя и щастливата й майка Таня Стивасарева се чувстват добре и все още са в болница „Токуда“. В продължение на пет години Таня прави три неуспешни опита да забременее.

Миналата година дамата се регистрира в кампанията на „Тройка на разсъмване“ и радио „Витоша“ и получава своя четвърти шанс да се сдобие със собствена рожба, печелейки ин витро процедура в Плевен. Още 21 двойки правят опити да сбъднат мечтата си да имат свое дете.

Щастливците бяха изтеглени преди няколко месеца в ефир в присъствието на партньорите на инициативата от фондация "Искам бебе" и на клиниките, включили се в благородното начинание тази година.

"Човечността има лице“ е дарителската инициатива в кампанията „Повече българчета за България“, като в нея се включват водещи репродуктивни центрове. Всеки може да помогне за създаването на кабинет за функционална диагностика, в който родителите безплатно ще изследват децата си.

За целта е отворена сметка: Сибанк, BIC: BUIBBGSF, IBAN: BG12BUIB98881099163201; Основание за плащане: "Повече българчета за България".