13 медала и купа за гимнастичките на Йовка Няголова

Спорт

12-06-2013, 08:49

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Предстоят държавни първенства в София и Стара Загора

Куп отличия отново спечелиха талантливите гимнастички на Спортно училище  "Г.С.Раковски" (Добрич) с треньор Йовка Няголова. Това стана на завършилия зонов шампионат в Търговище с участието на всички клубове от Северна България - 85 състезателки индивидуално в три възрасти и 15 ансамбала, съобщава centersport.org.

 Сребърни медали спечелиха грациите от ансамбъла - девойки старша възраст на композицията с бухалки в състав - Ирена Иванова, Мерлин Ахмед, Магдалена Николаева, Мария Рафаилова, Благовестина Станимирова и Ипек Радева.

Трето място и с бронзови отличия се окичиха девойките младша възраст за композицията с топки в състав Полина Велкова, Благовестина Станимирова, Ипек Радева, Магдалена Николаева, Мария Рафаилова, Мария Цочева.

При жените за купа и бронзов медал се пребори очарователната Василка Калчева, играла с бухалки и лента.

Четвърто място за отбора девойки старша възраст на обръч и топка в състав Ирена ИВанова /СОУ "Климент Охридски"/ и Мерлин Ахмед.

"Много тежко състезание в рамките на един ден. Радвам се, че момичетата от спортното училище успяха да се мобилизират, да покажат способностите си и да заслужат подкрепата на община Добрич за това състезание, за което благодарим от сърце!

Предстоят ни държавни първенства в София - 13-16 юни, и в Стара Загора - 20-23 юни, на които се надяваме да се представиме достойно", заяви Няголова.