Вдигат последните незаконни гаражи в Централен

Мисия Пловдив

12-06-2013, 12:57

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Боядисват останалите в един и същи цвят

В район Централен отново стартира кампания по вдигане на незаконни гаражни клетки. Нови 60 заповеди, издадени от кмета Райна Петрова, вече са в сила. След последния обход в района бяха констатирани 220 незаконни гаражни клетки. За голяма част се проведоха процедури по узаконяване, част от тях бяха премахнати доброволно от собствениците.

Останаха последните 60 гаражни клетки, които предстои да бъдат премахнати от администрацията на района. През следващите месеци ще бъдат вдигнати и гаражи на нередовни платци. Освен това на територията на район „Централен” не е допуснато поставянето на нови незаконни гаражи.

В район Централен за поставените вече гаражи започва кампания по тяхното естетизиране. Кампанията стартира през месец юни и ще завърши в края на септември 2013 г. Инициативата се състои в изпращане на писма до всички ползватели на гаражни клетки, които ще бъдат задължавани да боядисват гаражите в един цвят.

Поддържането на външния вид на обектите в добър естетически вид е регламентирано в Закона за устройство на територията. При неизпълнение на разпоредбите и неспазване на поставения срок, небоядисаните гаражни клетки ще бъдат вдигани, изтъкват от район Централен.