Следизборна пушилка или мерки срещу безработицата в Смолян?

Региони

12-06-2013, 13:10

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Дора Янкова съзря злоупотреба в Бюрото по труда, от Агенцията по заетостта отрекоха

Подобно на колегите си в цялата страна, и в Смолянско, партията – столетница тръгна да разчиства "Авгиевите обори" на "Борисовото наследство". Кой крив, кой прав историята ще покаже, но нека видим фактите, такива каквито ни се представят из местните медии:

На пресконференция в Смолян, депутатът от левицата и бивш кмет на града – Дора Янкова "разкри" сигнал за злоупотреба от Бюрото по труда в Смолян. Информацията е, че са усвоени средства за обучение на безработни, каквото е нямало. Злоупотребата е наложена от най-високо равнище, но сега горят дребни чиновници, които нямат вина, но ще прикрият престъплението на извършителите. Тя призова ръководството на службата да обяви за колко средства става въпрос, коя е фирмата, спечелила поръчката за обучение и ощетени ли са гражданите на Смолян.

От Агенцията по заетостта не закъсняха с отговор на атаките към тях:

"Агенцията по заетостта не е възлагала процедури за обучение по Закона за обществените поръчки на територията на област Смолян. Обученията с ваучери се извършват от регистрирани доставчици на обучение като безработните или заетите лица сами избират ДОб от списъци, които са налични в дирекциите „Бюро по труда”, или от електронния продукт в сайта на АЗ. На служителите от ДБТ с изрична заповед е забранено да консултират или насочват заети или безработни лица към обучаващи организации. На всяко лице ваучерът се издава лично. Получилите ваучера лица следва да го представят на ДОб за включване в обучението."

Дали иде реч за "находка" на червената депутатка или за поредния "лов на вещици", предстои да видим. И дали всичко това има връзка с обявените по области телефони за доноси и клевети срещу политическия опонент по стар отечественофронтовски обичай?

Bulgariautre.bg ще ви информира свеовременно за развръзката по горепосочения казус.