Ремонтират къщата, ударена от ракета

Животът

12-06-2013, 14:34

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ракета срещу град нацели къща

Щетите ще възстанови Агенцията за борба с градушките

Щетите, нанесени от капсулата ще бъдат възстановни от Агенцията за борба с градушките. Община Съединение също има готовност да съдейства на семейството с каквото е необходимо. Това заяви кметът на община Съединение - Георги Руменов, който лично посети пострадалите в Точиларци, върху чиято къща падна отломка от противоградна ракета.

Снощи в района около 20:45 часа се е разразила голяма буря. От четирите площадки на територията на общината за противодействие с градушките са изтреляни над 150 ракети. Капсула от една от тях е паднала в къща от село Точиларци около 21:40 ч. Отломката е пробила дупка в покрива и между гредореда на първия и втория етаж на къщата. По време на инцидента в помещението са се намирали 8-годишно момиченце и 28-годишна жена.

Двете са били откарани с линейка в болница в Пловдив и след преглед са освободени за домашно лечение.

Кметът Руменов се е запознал с проблема на място и е разговарял със семейството. Той ги е уверил, че ще получат пълно съдействие за възстановяване на щетите.

Над Съединение за 40 минути се изляха между 50 и 60 литра дъжд. В резултат на предприетите действия, градушка не е паднала. Поминъкът на хората от региона е земеделието и една градушка би унищожила насажденията, изтъкна Руменов.