Извънредно чистят шахтите по софийските улици

Мисия София

12-06-2013, 15:16

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Юни идва с дъждове и жега до 36 градуса

От вторник се следят всички реки и язовири

Извънредно почистване на шахтите по софийските улици е разпоредила кметът Йорданка Фандъкова. Тя успокои, че към момента обилните дъждове не са довели до извънредна ситуация, няма и опасност от преливане на язовирите и реките на територията на Столична община.

"Вчера наложих извънредно почистване на шахтите по улиците на града, от страна на почистващите фирми, както и почистване от страна на акционерното дружество "Софийска вода". Имаме постоянно действащ оперативен щаб, във връзка с метеорологичните прогнози, който ще работи до тогава, докато е необходимо”, обясни Фандъкова и заяви, че районните кметове и експертите от Дирекция "Обществен ред и сигурност" са на разположение. "Надявам се, времето да ни пощади, но все пак това е природа и трябва да не забравяме, че ако се наложи, трябва да има адекватна реакция от наша страна”, коментира още кметицата.

От вторник се следят и всички реки и язовири, като се обръща внимание и на проблемите "Искър" и "Бели Искър". "Язовирите са на нивата, на които е необходимо, като повечето от тях дори са на подпреливни нива, с достатъчно свободен обем", обясни кметът.