Психично болен подал сигнала за бомба на автогара „Юг”

Мисия Пловдив

12-06-2013, 14:50

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Лекарят: Не е предупредил за бомба, просто попитал пътник дали носи такава

Подателят на сигнала за бомба на пловдивската автогара "Юг" е заловен, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Служители на ГДБОП в Пловдив и полицаи от областната дирекция задържали 39-годишен мъж от Пловдив. Той вече бил криминално регистриран за причиняване на средна телесна повреда и кражби. По информация на полицията той е казал на шофьора на автобус невярната информация, че в автогарата има бомба.

Мъжът е задържан за 24 часа. След това е настанен в Центъра за психично здраве в областния град за 1-месечно принудително лечение. „Задържаният не е подавал фалшив сигнал”, опроверга органите на реда шефът на лечебното заведение д-р Инко Кехайов, предаде радио "Фокус" – Пловдив. По думите на лекаря човекът просто попитал един от пътниците дали носи в чантата си бомба. След това накарал шофьора да провери въпросната чанта, „поради болестна мотиваця”.

Д-р Кехайов не е обяснил каква е диагнозата на задържания, тъй като законът не му позволявал да дава подобна информация. Припомняме, че заради обаждането в неделя вечерта районът бе заграден и автогара „Юг“ бе временно затворена.