Добро утро в четвъртък!

Мисия Пловдив

13-06-2013, 06:55

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

БАН и община Пловдив подписват меморандум

Добро утро, пловдивчани! Все така облачно ще остане и днес. На места валежът временно ще е интензивен, примесен с град и гръмотевици. Чувствително изменение на температурите няма да настъпи и максималните ще са между 21 и 26 градуса.

От 11 часа в Заседателната зала на Технически университет, филиал Пловдив на ул. Цанко Дюстабанов 25 ще се проведе пресконференция за кандидат-студентската кампания в университета. Ръководството ще представи най-новата специалност Мехатроника, която е свързана със създаването и производството на роботи.

Семинар на тема „Европейска общност на малките и средни предприятия с фокус върху пространствени данни“ ще се проведе на ул. Самара №7, ет.1 от 10, 30 часа.

Организатори са Enterprise Europe Network към Tърговско-Промишлена Камара - Пловдив, Инфологика ООД и партньори в smeSpire - Европейска общност на малките и средни предприятия с фокус върху цифрово съдържание за околна среда и многоезичност.

В заседателната зала на общината в 15 часа кметът на Пловдив Иван Тотев и председателят на БАН академик Стефан Воденичаров ще подпишат меморандум за сътрудничество между Българската академия на науките и община Пловдив.

От 17 часа в културен център „Тракарт” ще бъде представена трилогията „Виното на надеждите” от Михаил – Милко Кръстев, посветена на Априлското въстание в Перущица.

От 17, 30 часа на площад Централен 1 се открива официално кандидатстудентската кампания на катедра „Теология” при Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Тържеството включва музикално изпълнение на студенти от кадедрата, молебен за преуспяване на студенти и преподаватели и слово на ръководителя на катедрата д-р Мария Шнитер.

От 18 часа в книжарница „Хермес” Иван Странджев ще представи новата си стихосбирка „Лист”. За книгата ще говори и Димитър Атанасов.

Регионален исторически музей – Пловдив за втори път отваря изложбата „И влаковете заминаха празни...”. Тя разказва за живота на евреите в Пловдив през вековете и тяхното спасяване през 40-те години на ХХ век. Първоначално бе решено експозицията да остане до 30 април. Експозицичта обаче провокира голям интерес и широк обществен отзвук, което накарало екипът на музея да я подреди отново в залата за временни изложби на площад „Съединение” № 1. Всички граждани и гости на Пловдив ще могат да я разгледат от днес до 15 август в работното време на музея.