Готвач и жена му сервират скъпи жени на богати клиенти

Крими

13-06-2013, 09:15

Снимка:

trud.bg

Автор:

Труд, Боряна Димитрова

Всичко от Автора

Масажистки за 100 лева на час и студентки на повикване - в дневник

“Не се оплакваме, че сме били консумирани от богати мъже. Получавахме си парите за всяка секс услуга. Отивахме до хотела с такси, а когато сеансът свършеше, се връщахме отново. Криза е, но все пак клиенти се намират. Ние работим професионално, задоволяваме исканията и затова хората ни търсят. Не бих се отказала от занаята, защото е криза, другият ми вариант е да замина за чужбина.”

Това разказала пред полицаи една от жените, предлагали платени секс услуги на богати мъже в Пловдив. Тя работила за семейство Костадин (45 г.) и Илияна (34 г.) Куртеви, които  осигурявали клиенти. Спечелените пари пък делели почти наполовина.

При акция на полицията миналата неделя вечерта съпрузите бяха заловени в апартамента им в кв. “Кючук Париж”. Малко по-късно бе задържан и 49-годишният таксиметров шофьор Жан К., който разкарвал момичетата по хотелите.

По данни на разследването Костадин, по-известен като Кьоравия, стартирал дейността си през януари 2009 г. Малко преди това излязъл от затвора, където излежал присъда от 2 години за сводничество. Съпругата му Илияна помагала в бизнеса с проститутки.

“Аз съм инвалид”, обяви Костадин Куртев, когато бе запитан от съда какво работи. По делото е приложена документация, че е със 70% инвалидност заради заболяване на окото.

Масажистки за 100 лева на час

По данни на разследването Кьоравия и Илияна организирали стройна схема за набиране на клиенти и осигуряване на луксозни проститутки в хотели в Пловдив. Съпругата му пускала обяви на различни места с предложение за “елитни масажистки на повикване”. Сред четирите жени на възраст от 18 до 28 години клиентите най-много предпочитали испанка, която живее от няколко години в Пловдив.

“Тарифата ни беше твърдо по 100 лева на час. Когато някой пожелаеше повече екстри, плащаще допълнително, което се отразяваше и на нашето възнаграждение. Клиентите бяха заможни хора, за които парите не са проблем. От нас се искаше да бъдем дискретни, да забравим с кого сме били в хотела. Те се отпускаха, понякога ни разказваха историите си”, споделили момичетата.

Въпреки кризата бизнесът с дамите вървял и Куртеви решили да разширят дейността си в Банско. Но не успели, защото арестите ги изпреварили. Семейството има 5-годишно момченце, което било изпратено при баба си в Смолян.

Посещенията - в дневник

Полицията използвала специални разузнавателни средства, които са приложени като доказателства по делото. При обиските е открит дневник с тарифите и посещенията на момичетата при клиенти, казаха полицаи. Според разследващите Илияна разговаряла с клиентите по телефона и уговаряла часа и мястото на срещите. Тя не работела, а и Кьоравия отдавна изоставил занаята си на готвач. Той завършил техникум по хранителна промишленост, а по-късно за кратко си отворил заведение, в което бил барман и сервитьор.

Таксиметровият шофьор Жан К. превозвал жените до адреси, като получавал по 10-20 лева на курс.

Прокуратурата повдигнала обвинение срещу съпрузите за трафик на хора с цел развратни действия.

“Те са добри съседи, не сме чули скандали, нито пък са идвали тук съмнителни хора”, разказаха комшиите им.

Студентки на повикване

Преди известно време в Пловдив бе разбита друга група от сводници, които предлагали студентки на богати клиенти. “Тарифата и там е 100 лева на час”, разказаха полицаи. Сводниците твърдели, че компаньонките доброволно работели и не били придружавани.

“Проститутките от салоните, които ги возят по адреси и са на повикване, държат много по-високи цени, а клиентите могат да ги наемат за часове или пък за цяла нощ. За вечер услугата може да стигне до 100-200 евро”, обясняват жени от най-евтината пиаца в Пловдив до паметника “Скобелева майка”. Те пък са доволни, когато изкарат 20 лева за сеанс.

“И за нас се намират мераклии, но не е както преди, бяха повече. Много колежки заминаха да работят в чужбина, не сме ги виждали от години. Няма да се върнат, защото там се печели по-добре”, обясни 35-годишна жена от “Скобата”. Тя мечтае да продава тялото си още няколко години, а след това да създаде семейство и да си намери нормална работа.

Наскоро полицаите направиха акция на “Скобелева майка”. Те заловиха четири дами, които спирали шофьорите и се държали грубо с тях. Проститутките бяха осъдени на по 100 лева глоба за дребно хулиганство.