Девет отбора спорят за Купа Фаризели

Спорт

13-06-2013, 11:45

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Амбицията на организаторите е през следващата година е турнирът да стане международен

За втора поредна година град Айтос ще бъде домакин на футболен турнир за деца за Купа Фаризели, подарена от италиански бизнесмен, който работи и на Апенините и в българския град.

През тази година в състезанието ще участват 9 отбора от момчета, родени през 2003 година. Мачовете ще се играят на 15-и и на 16-и юни на Градския стадион в Айтос. Генерални спонсори на турнира са фирмите Рома 2000 и Антомас (Болоня), както и Община Айтос. Градоначалникът Васил Едрев и основният спонсор Роберто Фаризели ще дадат началото на турнира в събота, в 9.00 часа. Деветте участващи отбора са разпределени в три групи. Идеята е да участват максимален брой деца от Айтос, като освен двете градски школи Вихър (Айтос) и Чилибонов (Айтос), училищните състави също са включени, но носят футболни имена. За първи път ще има отбор извън Бургаски окръг и това са децата на Янтра 1919 (Габрово), които попаднаха в предварителна група А заедно с два айтоски състава. В група В Черноморец (Бургас) има два съперника от града-домакин, както и Карнобат в група С.

Жребий за предварителните групи: група А: Устрем (Айтос), Чилибонов, Янтра 1919 (Габрово) група В: Вихър-1 (Айтос), Орел (Айтос), Черноморец (Бургас) група С: Вихър-2 (Айтос), Сторм (Айтос), Карнобат.

Амбицията на организаторите е през следващата година е турнирът да стане международен.