Пловдив разпъва павилион в Пекин

Мисия Пловдив

13-06-2013, 13:58

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Стъпваме на азиатския туристически пазар

Пловдив ще кандидатства за член на Федерацията на световните туристически градове. Това прие Общинският съвет с единодуше от 41 гласа „за”.

Това е една от най-бързо развиващите се туристически асоциации. Тя развива дейност предимно в Азия. В нея членуват над 50 града. През септември организацията ще има голямо изложение в китайската столица Пекин. Получили сме официлна покана, с която ще бъдат поети разноските на трима наши представители. Пловдив ще получи безплатно и щанд на изложението. От нас се иска единствено да се подготвим с атрактивен дизайн и интригуващи презентации. Това заяви зам-кметът Стефан Стоянов. Той посочи, че в Пекин ще се проведе и важна среща на кметовете на членуващите във Федерацията градове.

Така ще имаме възможност да привличем повече гости от Китай, който вече е вторият по големина източник на международни туристи. Индия също се разраства в тази посока. Затова е добре да стъпим на тези пазари и да привлечем туристи, тъй като за момента ние сме доста непознати там, коментира Стоянов.

За включването на Пловдив във федерацията няма да се плаща такса.