Отмъщението Маями: Дъщеря откри убиеца на баща си по интернет

Свят

13-06-2013, 15:00

Снимка:

Архив

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Като на филм: близначки се откриха след 24 г.

26 години след престъплението виновникът е изправен пред съда в Ню Йорк

През 1986 година Джоус Мартинез организира рождения ден на 10-годишната си дъщеря Джослин. Трябвало да има голямо празненство с много приятели и забавни игри, но до това така й не се стигнало. 41-годишният имигрант от Доминиканската република е мъртъв, след като трима младежи го застрелват пред очите на съпругата му в ресторант в Ню Йорк заради кавга, съобщава немският вестник "Ди Велт".

"Когато се събудих сутринта след убийството, майка ми каза, че баща ми е мъртъв", спомня си днес 36-годишната вече Джослин, която в момента е певица и актриса.

Повече от 26-години разследването не показва резултат. Убийството е намерило място във файловете с неразкрити престъпления. но точно десет години след смъртта на баща си, Джослин отишла в полицията, за да разбере докъде е стигнало разследването. Това, което чула тогава, я направило единствено тъжна и гневна. Органите на реда не знаели къде е Джусто Сантос.  След срещата с полицията Джослин се запитала защо сама не се заеме да го потърси.

Тя претърсвала социалните мрежи като Myspace и Facebook. Следи обаче нямало. Едва през 2008 година - 22 години след убийството, актрисата постигнала успех. Чрез различни услуги за търсене в интернет като "Peoplesearch" и "Background" тя попаднала на името Джусто Сантос. Това, което открила, я изненадало. Убиецът на баща й от дълго време не живеел в Доминиканската република, а се върнал обратно в Америка. Той живеел в Маями и бил дългогодишен служител на фирма за почистване.

Младата жена инвестирала общо 280 долара, за да извлече цялата информация. В програмата имало всичко, скоро Джослин открила адреса и телефонния номер на Сантос.

"Той е мислел, че ще се отърве безнаказано, дори не се е опитал да скрие самоличността си", коментира младата жена.

Ден след успешното разследване в интернет 43-годишният Сантос е задържан от полицията в Маями. Той признава за убийството и сега ще бъде изправен пред съда в Ню Йорк.