Мукеш Бат ще снима любовна история в романтична България

Добрич Лайф

13-06-2013, 15:02

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Индийският продуцент се чувства у нас, като в дома си

Индийският продуцент и председател на филмовата гилдия в родината си Мукеш Бат обмисля възможността да снима филм в България, сподели той при посещението си в Албена.

"Това е първата ми визита в България и бях много щастлив да разбера, че имате силна филмова култура. Възхитен съм от това, което се предлага в „Бояна филм". Целта на посещението ми е да направя снимки, да усетя страната и ще споделя с колегите си ", каза Бат.

Авторът на 63 филма е очарован от София, Пловдив, Несебър и Албена, които е посетил. Той сподели, че ако прави филм в България, ще вземе български актьори.  
Продуцентът сподели, че половината от филмите му са снимани в чужбина. По-голямата част от индийските филми са с романтични истории и природата в България отговаря на изискванията на продуцента и затова най-вероятната тема за бъдещ филм ще е любовта.
 
"Тук се почувствах като вкъщи и искам да дойда не само да снимам, но и на почивка със семейството си", сподели Мукеш Бат. Синът и дъщерята на продуцента също са във филмовата индустрия, а брат му има 75 филма зад гърба си. Филмовата компания е основана от баща им през 1928 г.
Индийският кинопродуцент е в Албена по покана на туристическия комплекс. Бат твърдо се надява скоро да се върне отново за снимките на поредния си филм.