Промениха маршрутите на автобуси 9 и 11

Мисия Пловдив

13-06-2013, 15:29

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Спас Гърневски почерпи колегите за именния ден

Промяна в маршрутите на автобусни линии 9 и 11 гласуваха общинските съветници. С нововъведениета девятката вече ще се движи и в събота и неделя до завод "Юрий Гагарин", защото там се работи на 4-сменен режим в почивни и празнични дни.

Променя се и последната спирка на автобусна линия 11. Тя вече няма да е на Стъкларския завод, а до фирма "Биомашиностроене". Това се прави по молба на директора на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, заради безопасността на учениците от гимназията.

Старейшините гласуваха и лятното разписание на автобусите от масовия градски транспорт в Пловдив. С близо 10 на сто ще намалеят автобусите от мрежата от юли. Разреждането на колите се налага заради по-малкия брой ученици и студенти, които са във ваканция, обясниха от общинската администрация.

Пререкания породи поредното удължаване на срока за ликвидация на „Битова тъкан” ЕООД. Дани Каназирева скочи срещу предложението с въпроса докога ще се протака тази процедура. Георги Търновалийски от левицата пък запита как и защо ликвидаторите на предприятието от 3 години насам не могат да свършат поставената им задача, но получават заплати за работата си.

Спас Гърневски предложи да се определи краен срок за закриването на „Битова тъкан”. Редно е това да стане по време на мандата на сегашното правителство, който май няма да е дълъг. Има обаче един проблем – комунизмът колкото повече го закриваш, той толкова с повече собственост излиза, изтъкна още именникът.

След заседанието Гърневски почерпи по повод Спасовден. Той предложи на колегите си уиски, безалкохолно и шоколадови бонбони. Именникът бе приготвил сини, червени, зелени и прозрачни чаши, за да могат колегите му да си изберят цвят подобаващ на партийната им ориентация.