Бургас отново става център на борбата

Спорт

13-06-2013, 16:10

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Община Бургас ще продължи да подкрепя клуб по свободна борба “Черноморец”, както и всички спортни клубове на територията на града - заявиха домакините

Кирил Терзиев в категория 74 кг и Николай Паслар в категория 84 кг спечелиха златни медали в своите категории на републиканското по свободна борба, а техните съотборници Диан Пеев в категория до 55 кг и Светослав Димитров, както и - Ханджер Юмер до 72 кг се окичиха с бронз.

Бургаският тим е втори в крайното отборно класиране при мъжете, само с точка по-малко от отбора на ЦСКА. Второ място в класирането бе постигнато при момичетата, а трето при кадети и деца..

Състезателите на „Черноморец” бяха приети и поздравени от кмета Димитър Николов. На срещата присъстваха и президентът на клуба по свободна борба Стефан Георгиев, както и треньорите Димитър Пеев, Илиан Стефанов и Кирил Димитров.

Димитър Николов поздрави отбора, който до голяма степен възвърна борцовата слава на Бургас, откъдето е излязъл първият българин Олимпийски шампион Никола Станчев, Продан Гарджев, Атанас Комшев и много други състезатели, завоювали световни и европейски титли.

След успехите, постигнати от Бургаските борци, президентът на борбата в града Стефан Георгиев изказа надеждата, че все повече млади хора ще започнат да тренират този спорт, като тогава и успехите несъмнено ще бъдат още по-големи.

Община Бургас ще продължи да подкрепя клуб по свободна борба “Черноморец”, както и всички спортни клубове на територията на града - заявиха домакините. Следващата цел пред борците ни е европейското първенство през септември в Будапеща.