Утре пак валежи и гърмежи

Региони

13-06-2013, 19:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Дъждовете се очакват в следобедните часове

През нощта на места в страната преваляванията, а до полунощ и гръмотевиците, ще продължат. Дори и в сутрешните часове в отделни райони, главно от Северна България, ще превалява дъжд, съобщиха от НИМХ.

През деня отново облачността ще бъде предимно значителна, в следобедните часове купесто-дъждовна и на много места пак ще превали и прегърми. По-активни ще са явленията в Предбалкана и в източната половина от страната, където ще остане и ветровито.

Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса, в София около 24.

По Черноморието ще остане ветровито - с умерен и временно силен северен вятър. Облачността ще бъде по-често значителна, в сутрешните часове с по-съществени разкъсвания и намаления. През втората половина от деня ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици.

Максимални температури ще бъдат между 23 и 25 градуса, на морската вода около 16 градуса на север и 19-20 на юг.

В събота ще започне подобрение на времето. Все още на места след обяд ще има краткотрайни валежи, възможно е и да прегърми. Но в неделя и понеделник ще преобладава слънчево време, само с купеста облачност в следобедните часове, без валежи. Вятърът в Източна България ще отслабне. Температурите бързо ще се повишат и дневните в повечето места ще достигат 27-32 градуса.