Актът за пускане на Дунав мост 2, подписан с особено мнение

Не е осигурено безопасното преминаване на пешеходците, аргументира се кмета на Видин

Дунав мост 2 вече има акт 16 за пускане в експоатация и ще бъде открит официално утре. Това става въпреки факта, че метът на Видин Герго Гергов подписа с документа с особено мнение.

Мотивите на градоначалника са, че остават неизяснени въпроси, свързани с прилежащата инфраструктура. Според него изградените пътни възли на входа и изхода на града създават конфликтни точки в транспортната мрежа и в някои частни имоти. Досега Община Видин е изплатила обезщетения за 1 и половина милиона лева заради пропуснати ползи, а има искове в съда за още толкова. Гергов настоява държавата да финансира обектите, чрез които ще бъдат отстранени тези недостатъци.

"Това, че новата железопътна линия, която минава в града, отрязва на практика квартали и не са направени съответните подходи и достъпи, които да осигурят безопасното преминаване на пешеходци... Имаме една промишлена зона, която остана без асфалтиран път, което също е голям проблем. Всички надлези са без изградена инфраструктура с подходи към тях. Има сериозни неуредици, що касае документацията на надлеза на "Нора Пизанти"" - твърди Герго Гергов, кмет на Община Видин. Информация на БНТ.